De werking van DroCom vloer isolatie

Vloer isolatie is energiebesparing

Vloerisolatie door middel van stilstaande lucht is de beste isolatie. DroCom is gemaakt van hoogwaardig polystyreen in een "chip"-vorm. Deze isolatiechips zijn speciaal ontwikkeld voor vloer isolatie bij woningen die vòòr 1987 gebouwd zijn.

De isolatiechips bestaan uit miljoenen miniscule gesloten cellen met stilstaande lucht. Deze stilstaande lucht geeft de isolatiechips een zeer hoge thermische isolatie. De isolatie chips worden los op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Hierdoor kan een dikke laag chips worden aangebracht die de isolatiewaarde van gespoten vloer isolatie overtreft, terwijl de kruipruimte toegankelijk blijft.

Vloer isolatie is vochtbestrijding

De werking van vloer isolatie met isolatiechips is gebaseerd op het natuurkundige principe dat vocht altijd op het koudste vlak van een ruimte condenseert. Denkt u aan het vroegere enkelglas waar regelmatig condens op stond.

De werking in de kruipruimte is precies hetzelfde. Door de bodem te isoleren met een laag DroCom isolatie chips wordt de koude bodem geïsoleerd van de warmere lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud, gemiddeld 10-12 graden Celsius. De ruimte die overblijft in de kruipruimte wordt kleiner en warmer, omdat de vloer erboven warmte afgeeft. Het vocht dat in de warme lucht boven de laag DroCom isolatiechips aanwezig is, zoekt het koudste vlak op en gaat door de laag isolatiechips naar beneden waar het condenseert op de bodem. Deze vorm van vloer isolatie op de bodem zorgt er voor dat het condensatiepunt ver van de (houten) vloer ligt.

Iedere 4 graden temperatuurverschil tussen de bodem en de resterende kruipruimte zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid met 20%. Hoe hoger dus de isolatiewaarde van de isolatie chips, des te hoger het noodzakelijke temperatuurverschil zal worden en des te droger de kruipruimte zal worden.

Bijkomend voordeel is dat ongedierte, zoals muggen, slakken en zilvervisjes, dat gedijt bij een hogere luchtvochtigheid, wordt bestreden.